Nico Schimmel wordt wethouder

GOOISE MEREN Nico Schimmel moet de opvolger gaan worden van de vertrokken wethouder Marieke Munneke Smeets van Hart voor BNM. Hart voor BNM heeft maandag de voordracht van de Bussumer bekendgemaakt.

Nico Schimmel (56) bezet momenteel nog een raadszetel namens Hart voor BNM. Afgelopen gemeenteraadsverkiezingen stond Schimmel als tweede op de lijst van de partij. Nu volgt dus de stap naar het wethouderschap. "Nico is voor veel inwoners van Gooise Meren reeds een bekend gezicht; hij is al vele jaren bij de partij betrokken, maar is bovendien als inwoner van onze gemeente maatschappelijk zeer actief en uitstekend op de hoogte van de kansen en uitdagingen in alle vier kernen van onze gemeente", zo zegt Hart voor BNM-fractievoorzitter Marieke le Noble.

Zelf staat Schimmel klaar voor de start. "Graag zet ik mij de komende periode vanuit een nieuwe rol in om de belangrijke punten uit het coalitieakkoord te realiseren, omdat onze inwoners dit verdienen", aldus de beoogd wethouder.

Het wethouderschap van Nico Schimmel moet nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad. De Bussumer wordt op woensdag 21 november voorgedragen. Als Schimmel wethouder wordt zal hij zijn werk als artistiek directeur van de Gooische Muziekschool en directeur van Muziekcentrum Schimmel afbouwen.

5