Zondag intocht Sinterklaas

MUIDEN Sinterklaas komt zondag 18 november aan in Muiden. Rond 14.00 uur wordt hij bij de Grote Zeesluis verwacht.

Hij krijgt een speciaal ontvangstcomité met onder meer de burgemeester en muziekvereniging Crescendo die op de kade klaar staan. De sint pakt vervolgens zijn rijtuig voor een rondgang door de stad met als eindbestemming de Kazerne. Die gaat om 15.00 uur open zodat alle kinderen Sinterklaas een handje kunnen geven. Om 16.00 uur is het feest afgelopen.


Maxis Muiden wisselt van eigenaar

MUIDEN De Maxis heeft een nieuwe eigenaar. Een consortium van vastgoedinvesteerder Angelo Gordon en Cairn Real Estate is de nieuwe eigenaarvan het winkelcentrum.

Het winkelcentrum kampt met flink wat leegstand, maar de nieuwe eigenaar verwacht dat tij te kunnen keren. Dat moet samen met de bestaande en nieuwe huurders gebeuren. De oorzaak van de leegstand is divers.


Nieuwe buslijnen

MUIDEN Er gaan vanaf december twee nieuwe streekbussen rijden, waardoor de gemeente Gooise Meren een stuk bereikbaarder wordt. Het gaat om de buslijnen 209 en 609.

Buslijn 209 rijdt straks elke dag op het traject Amsterdam-Bijlmer ArenA - Muiden P+R-terrein - Muiderberg - Naarden-Vesting - Blaricum Ziekenhuis Tergooi - Laren en vice versa. Buslijn 609 rijdt alleen op werkdagen tijdens de ochtendspits op het traject Amsterdam-Bijlmer ArenA - Muiden P+R-terrein - Muiderberg - Naarden Gooimeer-Noord - Blaricum Ziekenhuis Tergooi - Laren Brink en vice versa. De bereikbaarheid met het openbaar vervoer was al langer een probleem. Sinds het verleggen van de snelweg en daarmee het verplaatsen van het P+R-terrein was het voor Muiders en toeristen een stuk lastiger om de stad te bereiken. Dat kwam vooral doordat de bushaltes op grotere afstand liggen, er iets minder bussen rijden en de bussen niet meer overal stoppen. De bushaltes blijven overigens wel op afstand liggen.