Gas geven of remmen op stuk snelweg bij Gooise Meren

GOOISE MEREN Er gaan stemmen op om de maximumsnelheid tussen Amsterdam en het Gooi te verhogen naar 130 km/uur. De gemeenteraad van Gooise Meren ziet dat niet zitten.

Sterker nog: de raad nam eerder deze week een voorstel aan om te onderzoeken en ervoor te pleiten of de maximumsnelheid op de snelweg juist omlaag kan op een deel: het stukje tussen Naarden-West en Naarden-Bussum zou van 120 km/uur naar 100 km/uur moeten gaan. Dat zou beter zijn voor de verkeersveiligheid en voor het milieu.
De VVD in de Tweede Kamer komt met het plan om de maximumsnelheid daar juist te verhogen. Ze meent dat dat kan. De Kamer moet nog over het voorstel stemmen.Als de twee voorstellen het halen zou het kunnen dat je straks over een groot deel van de snelweg 130 km/uur mag rijden en je langs Naarden flink moet remmen, terwijl je nu juist wat gas bijgeeft.


Auto over de kop, bestuurder aangehouden

MUIDEN Een dronken bestuurder heeft zaterdagavond flink wat aanrijdingen met schade veroorzaakt in Muiden.

De politie kreeg de melding dat er iemand nogal vreemd zou rijden en meerdere aanrijdingen had veroorzaakt. De auto bleek later ook te zijn gecrasht en lag op zijn kant met de bestuurder er nog in. De brandweer kwam er aan te pas om de man te bevrijden. Nadat hij was onderzocht door ambulancepersoneel is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau.