Bouwplan Weesperwerf veiliger, groener en hoger

WEESP Wethouder John Vos (WSP) van Weesp komt met een aangepast voorstel voor woningbouw aan de Nijverheidslaan naar de gemeenteraad. Het komt meer tegemoet aan de eisen en wensen die de raad stelt aan de bebouwing van het kale stuk langs het spoor.

Van de zomer presenteerde Blauwhoed en Aalberts Ontwikkeling een bouwplan voor het al jaren braakliggende stuk grond langs de Nijverheidslaan, parallel aan het spoor. Ze noemen het 'Weesperwerf'. Er zouden 150 woningen kunnen komen. Geen peperdure paleisjes als in Weespersluis, maar studio's en appartementen die beter passen bij de wensen en de portemonnee van starters en doorstromers.

De ontwikkelaar en de gemeente moeten het wel nog even eens worden over de voorwaarden. De wethouder kreeg van de gemeenteraad een pakket aan aanvullende eisen en wensen mee. "We zijn erin geslaagd het plan behoorlijk aan te passen", zo stelt Vos tevreden vast.

De gewenste verdergaande vergroening lukt en ook wat betreft verkeersveiligheid en parkeren is een en ander verbeterd, zo laat de wethouder weten. Zo is het idee opgenomen om voor fietsers en voetgangers een pad aan te leggen dat ze vanuit de wijk rechtstreeks naar de Bouwhuijstunnel leidt, zodat de rotonde bij de Leeuwenveldseweg niet hoeft te worden getrotseerd. Ter compensatie biedt hij de ontwikkelaar de mogelijkheid aan om in een aantal woningen op de begane grond kantoor- of praktijkruimte toe te staan. Daardoor komt er op die plekken een bouwlaag bij. Het project varieert dan van vier (straatzijde) tot zes bouwlagen (spoorzijde).

Alle aanpassingen leiden ertoe dat het aantal woningen minder wordt; volgens de wethouder komt dat nu uit tussen de 120 en 130. De raad bespreekt het voorstel deze maand.