Provincie zegt ook 'nee' tegen strandhuisjes

MUIDERBERG Nadat de gemeente al haar veto uitsprak over de plannen van ondernemer Ron Bot voor het neerzetten van 24 strandhuisjes, heeft nu ook de provincie een duidelijk 'nee' laten horen.

Dit 'nee' was een overduidelijk antwoord van Gedeputeerde Staten op vragen van PvdA-Statenlid Salm. Belangrijkste redenen zijn dat er voor een dergelijk natuurgebied bepaalde regels gelden. De bouw van strandhuizen valt daar niet onder.


Petitie Groote Zeesluis gestart

MUIDEN Er is online een petitie gestart voor de Groote Zeesluis. Het doel is: behoud van de Groote Zeesluis mét sluiswachter.

De petitie is gestart omdat het waterschap plannen heeft de sluiswachter te vervangen door camera's en luidsprekers. Iedereen kan digitaal een handtekening zetten. De petitie is al bijna 400 keer ondertekend. Een 'gewone' intekenlijst is ook al ruim 250 keer getekend. Meer informatie op petities.nl.


Helaas geen kerstconcert Crescendo

MUIDEN Crescendo heeft haar kerstconcert van komende vrijdag noodgedwongen afgelast.

Reden is het recente overlijden van hoornist Diana Jongerling. Ze overleed eerder deze maand, ze was al langer ziek. "Diana was ook de vrouw van onze dirigent Karel. Het was niet makkelijk om deze keuze te maken, maar we denken dat dit de juiste beslissing is. Zo hebben onze dirigent en de leden van het orkest meer tijd om alles te verwerken. Het concert stond te snel op het programma na deze droevige gebeurtenis", zo laat Crescendo weten.