Nieuwe meter gaat ook snelheid bijhouden

GOOISE MEREN Er komen nieuwe snelheidsmeters te hangen in de gemeente. Deze nieuwe meters gaan niet alleen snelheden meten, maar ook registreren. Hierdoor weet de gemeente precies hoe vaak en waar er te hard wordt gereden.

De snelheidsmeters worden steeds op andere wegen geplaatst, verdeeld over de hele gemeente. Door snelheden ook te registeren kan de gemeente niet alleen zien hoe vaak er over een bepaalde weg wordt gereden, maar ook hoe hard en vooral ook hoe vaak er te hard wordt gereden.

Geen boetes

Analyses daarvan kunnen weer aanleiding zijn voor verdere maatregelen. Registratie van snelheden gaat overigens anoniem. Als er te hard wordt gereden, worden er geen boetes uitgedeeld. Dat mag de gemeente zelf ook niet, alleen de politie.

Echt winst

De VVD reageert erg tevreden over de aankoop van de nieuwe snelheidsmeters. Deze partij stelde vragen over de meters. "De borden hebben een remmende werking op de snelheid in de wijken en dragen bij aan de verkeersveiligheid. Maar wij zijn vooral ook blij met de mogelijkheid nu een echt feitelijk beeld te krijgen van de situatie in de straten. Dat is echt winst", zegt VVD-raadslid Mark Marshall.