Optimisme over sociale woningen in Weespersluis

WEESP Toch nog een aantal sociale koop- en/of huurwoningen in Weespersluis. Daar onderhandelt wethouder John Vos (WSP) namens de gemeenteraad van Weesp nog altijd over met de projectontwikkelaars.

"Of dat gaat lukken, hangt af van de gesprekken en onderhandelingen die wij voeren met de GEM, het consortium van de ontwikkelaars", zegt de wethouder in ons wekelijks B en W-gesprek.

Ingewikkeld

In de oorspronkelijke afspraken met de GEM zijn geen sociale woningen opgenomen. Op initiatief van de PvdA heeft de vorige gemeenteraad de opdracht gegeven die achteraf alsnog in het bouwprogramma te krijgen. Het grote probleem: de afspraken met de ontwikkelaars zijn complex en liggen vast. Vos zegt niettemin optimistisch te zijn.

Kans aanwezig

"Zolang we in gesprek zijn, is de kans tot toevoegen van sociale woningen aanwezig. Maar waar, hoeveel en wanneer, is nu allemaal nog onbekend", aldus Vos.


Mavo-diploma halen op Casparus College

WEESP Het Casparus College komt vanaf volgend schooljaar met een nieuwe leerweg. Leerlingen kunnen vanaf dan ook een mavo-diploma halen. Dat kan in Weesp nu alleen nog op het Vechtstede College.

Scholieren op het Casparus College hebben nu nog de keuze uit een basis- en kadersberoepsgerichte leerweg. Met de 'juniormavo' kunnen ze er wel een stapje bovenop doen en doorstromen naar de mavo op het Vechtstede College.

Straks kunnen ze gewoon de mavo op het Casparus College afronden. De nieuwe leerweg is qua niveau gelijk aan mavo-niveau en heeft bovendien een praktijkgericht examenvak.

Gemengde leerweg

De leerlingen die voor de gemengde leerweg kiezen, hebben de mogelijkheid om examen te doen in economie en ondernemen, zorg en welzijn en techniek.