Onderhandeling over sociale woningen Weespersluis houdt aan

WEESP Wethouder John Vos (WSP) onderhandelt namens de gemeenteraad van Weesp nog altijd met de projectontwikkelaars over het bouwen van een aantal sociale koop- en/of huurwoningen in Weespersluis.

"Of dat gaat lukken, hangt af van de gesprekken en onderhandelingen die wij voeren met de GEM, het consortium van de ontwikkelaars", zegt Vos in het wekelijks B en W-gesprek met het WeesperNieuws.

In de oorspronkelijke afspraken met de GEM zijn geen sociale woningen opgenomen. Op initiatief van de PvdA heeft de vorige gemeenteraad van Weesp de opdracht gegeven die achteraf alsnog in het bouwprogramma te krijgen.

Ingewikkeld

Het grote probleem: de afspraken met de ontwikkelaars zijn complex en liggen vast.

Vos zegt niettemin optimistisch te zijn. "Zolang we in gesprek zijn, is de kans tot toevoegen van sociale woningen aanwezig. Maar waar, hoeveel en wanneer is allemaal nog onbekend."

Bloemendalerpolder

Weespersluis is de nieuwbouwwijk in de Bloemendalerpolder tussen Weesp en Muiden. Er wordt momenteel flink gebouwd, de eerste woningen zijn ook al opgeleverd. Al met al moeten er 2750 woningen komen. De bouw duurt nog tot ongeveer 2026.