Bewonersavond over bezwaren biomassa-centrale

MUIDEN De geplande biomassacentrale van de Nuon vlak bij Muiden houdt de gemoederen flink bezig. Maandag gaf de energiemaatschappij al een rondleiding over het terrein. Volgende week maandag is er een informatieavond in de Kazerne in Muiden.

Tijdens de informatieavond kunnen omwonenden vragen stellen en de plannen inzien. Hans van der Steen van de Stadsraad Muiden laat weten dat de komst van de centrale bijna niet meer tegen te houden is. Hij heeft zijn hoop nu vooral gevestigd op een storm aan zienswijzen. "De omgevingsdienst moet uiteindelijk de vergunning afgeven, ik hoop dat er zo veel protest komt dat ze klem komen te zitten qua planning en de vestiging van de biomassacentrale uitgesteld wordt." Ook hoopt hij dat de Nuon nog een MER-toets (milieu-effectrapportage) laat uitvoeren. "Die hoeven ze niet te doen, maar het zou wel veel onrust van bewoners kunnen wegnemen."

De Diemense gemeenteraad is ook tegen de biomassacentrale, maar kan er waarschijnlijk niets tegen uitrichten. Ook daar kwamen al flink wat protesten vandaan. De inloopbijeenkomst maandag is in de Kazerne in Muiden en start om 19.00 uur.


Ondergrondse containers voor centrum-bewoners

MUIDEN Er komen ondergrondse afvalcontainers voor bewoners van het centrum van Muiden, zodat ook centrumbewoners hun afval kunnen scheiden. Maar waar deze containers komen is nog onderwerp van discussie.

De Gewestelijke Afvalstoffendienst (GAD) en de gemeente houden volgende week woensdag een bewonersavond waarop buurtbewoners en ondernemers mee kunnen praten over de locatie van de containers.

De GAD en de gemeente vertellen op de avond in de Kazerne eerst over het nut en de noodzaak van het afvalscheiden. Daarna wordt er een participatiegroep samengesteld. Deze groep gaat brainstormen over de containerlocatie.

De bewonersavond in de Kazerne begint volgende week woensdag om 19.30 uur.