Kom vloggen bij clean-up

Vervolg van de voorpagina

Om zo veel mogelijk kinderen én ouders op de been te krijgen, zijn de beide heren al bij de scholen in Muiderberg op bezoek gegaan en daar werd goed en enthousiast geluisterd. Vorige week waren ze te gast op de Oranje Nassauschool en maandag gingen ze op de Vinkenbaan de klassen rond met hun verhaal. "We hebben de kinderen ook gevraagd om een vlog te maken tijdens de clean-up." Die kunnen ze dan via social media (laten) delen en degene die het vaakst bekeken wordt wint een skateboard, gemaakt van gerecycled plastic. De schoonmaakactie neemt een paar uurtjes in beslag en na afloop is er voor de ouders een drankje en de kids krijgen een ijsje.

Behalve deze clean-up willen Jimmy en Jeroen nog meer acties op touw zetten om de bewustwording rondom afval te vergroten. Zo willen ze dit jaar ook nog meedoen met de Greenpeace-actie Plastic Monster, waarbij kinderen een kunstwerk gaan maken van het afval dat ze uit de natuur halen.

Wie zaterdag mee wil doen aan de Beach Clean Up is van harte welkom. Aanmelden van tevoren is niet nodig. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina Beach Clean Up Muiderberg.


Geld ophalen voor Wandelen voor Water

MUIDEN Leerlingen van de basisscholen in Muiden en Muiderberg gaan donderdag op pad om geld in te zamelen voor een waterproject in het woestijnachtige Mali. Ze doen mee met de landelijke actie Wandelen voor Water.

Het is de bedoeling dat de leerlingen van de bovenbouw van de vier basisscholen elkaar, met zo'n zes liter water op hun rug, tegemoet lopen. De scholen hebben al meerdere jaren meegedaan aan deze sponsorloop, die elk jaar rond VN Wereld Water Dag plaatsvindt. Ze halen hiermee geld op voor watervoorzieningen in ontwikkelingslanden. Dit jaar is het goede doel een waterproject vlak bij de stad Mopti in Mali. Daar wordt gewerkt aan een watertoren en een irrigatiesysteem als onderdeel van een woon-, leer- en werktraject.

De kinderen krijgen ook meer te horen over het werk van de Vereniging voor Ontwikkelingssamenwerking Muiden en Muiderberg (VOMM).