Franx wordt burgemeester Koggenland

GOOISE MEREN Wethouder Jan Franx (VVD) gaat Gooise Meren verlaten en wordt waarnemend burgemeester van de gemeente Koggenland.

Jan Franx gaat vanaf volgende week aan de slag als eerste burger van de West-Friese gemeente. De VVD'er volgt Rob Posthumus op, die stopt omdat hij met pensioen gaat. Franx reageert zelf bijzonder blij met zijn benoeming.

Vereerd

"Ik voel me bijzonder vereerd dat ik benoemd ben als burgemeester van de gemeente Koggenland. Ik heb er enorm veel zin in om dit mooie ambt te gaan vervullen en samen met college, raad en inwoners alle dorpen, kernen en buurten van Koggenland verder vorm te geven.

Ik ken de gemeente goed, daar mijn vrouw uit De Goorn komt en mijn schoonmoeder tot haar 91e jaar in de gemeente woonde. Mijn vrouw en ik zijn destijds in De Goorn getrouwd. Ik kijk terug op een mooie tijd als wethouder in Gooise Meren en daarvoor als wethouder in Enkhuizen. Ik mocht de voorbije vier jaar samen met mijn collega's in het college de nieuwe gemeente Gooise Meren op koers brengen en ik denk dat we veel hebben bereikt. Ik neem met pijn in het hart afscheid, maar ben vooral blij en trots om in Koggenland aan de slag te gaan. Het voelt nu al goed", aldus de vertrekkend wethouder.
Franx was vanaf het ontstaan van Gooise Meren verbonden als wethouder. Over een eventuele opvolger is nog niets bekend.


Tweede toegang station

GOOISE MEREN Er wordt snel een ontwerp gepresenteerd voor de herinrichting van de achterkant van station Naarden-Bussum. Dat meldt de gemeente.

De achterkant van het station gaat op de schop als er straks sporen en perrons weggehaald worden. Dat gaat komende zomer gebeuren. Dat levert een hoop ruimte op waar de gemeente samen met ProRail en NS mee aan de slag kan gaan.

Aan de achterkant moet straks een tweede toegang tot het station komen, maar er gaat onder meer ook gekeken worden naar (fiets)parkeren. Het eerste ontwerp wordt weer voorgelegd aan buurtbewoners en andere betrokkenen.