OM: 'Verdachte moord Edita bekent'

NAARDEN/BUSSUM De politie heeft undercoveragenten ingezet om een bekentenis uit te lokken bij de 44-jarige Bussumer die verdacht wordt van moord op de 42-jarige Edita Moliené uit Naarden. Het lichaam van de vrouw werd afgelopen september gevonden in de Muidertrekvaart.

Vrijdagochtend was er bij de rechtbank Lelystad een tweede pro-formazitting, waarbij de rechtbank ook bekendmaakte dat de Bussumer nader onderzocht wordt in het Pieter Baan Centrum. De man zit sinds november vorig jaar vast op verdenking van moord op Edita en het zich ontdoen van haar stoffelijk overschot. Justitie denkt dat de verdachte haar tussen 9 en 20 september vorig jaar heeft gewurgd tijdens de seks. Nadat de vrouw was overleden, bond hij haar handen en benen met tiewraps en touw vast, wikkelde haar lichaam in een plastic opblaasbadje en reed haar lichaam achter in de auto van zijn ouders naar het Amsterdam-Rijnkanaal, waar hij haar in het water dumpte. Op 20 september werd het lichaam van Edita in de Muidertrekvaart gevonden.

De Bussumer kwam bij justitie in beeld omdat Edita met hem voor het laatst was gezien. Ook zat er op het touw waarmee Edita was vastgebonden een DNA-spoor van de verdachte. Om meer bewijs te verzamelen, werd hij door undercoveragenten uit de tent gelokt. Met succes.

5