Journalist Sjoerd Stoop verlaat redactie

GOOISE MEREN Journalist Sjoerd Stoop verlaat de redactie van deze krant. Hij zal een nieuwe uitdaging beginnen bij NH Nieuws.

Sjoerd werkte bijna vijftien jaar op de redacties van zowel WeesperNieuws, MuiderNieuws, BussumsNieuws als NaarderNieuws. Veel mensen kennen hem ook van zijn gesprekken met burgemeester Han Ter Heegde op GooiTV.
Sjoerd maakte honderden kranten in het Gooi. Hij vulde de websites van de genoemde kranten, volgde de gemeenteraad op de voet en schreef graag sportverhalen. De redactie bedankt Sjoerd voor zijn geweldige inzet en wenst hem veel succes bij de omroep.


Zwemplek aan eerste stuk Lange Muiderweg

WEESP Niet de Groene Punt, niet bij de molens, maar het begin van de Lange Muiderweg moet de eerste officiƫle zwemplek van Weesp worden.

Aan het begint van de Lange Muiderweg is geen scheepvaart, een belangrijke eis voor een veilige plek. De gemeente gaat eerst onderzoeken of alles mogelijk is met het oog op bestemmingsplan, flora, fauna en in gesprek met de omwonenden. Er moet eind 2019 duidelijkheid komen over de haalbaarheid van dit voorstel.


Kamperen op Pampus

PAMPUS Slapen op een onbewoond eiland. Forteiland Pampus biedt deze zomer voor het eerst de mogelijkheid om er alleen of met anderen de nacht door te brengen. De kampeerders brengen geld in het laatje om Pampus duurzamer te maken.

Doorgaans brengt de veerboot om 17.00 uur alle bezoekers terug naar het vasteland. Maar in de zomermaanden kunnen kampeerders achterblijven. Dat begint op 12 juli met de eerste van vier grote groepsnachten. Met tientallen anderen kies je een eigen plekje uit voor je tent. Voor wie het luxer wil aanpakken, staan er op andere dagen na sluitingstijd kant-en-klare tenten.

www.pampus.nl