Zwemmen langs het Muiderslot.
Zwemmen langs het Muiderslot. Foto: Maartje Scheers Fotografie

'We gaan die ton gewoon halen'

MUIDEN De teller stond deze week al bijna op 100.00 euro, maar het eindbedrag dat opgehaald wordt met Swim to Fight Cancer zal pas op zaterdag 7 september bekend worden gemaakt.

Komende zaterdag springen 209 deelnemers het water in. Dat gebeurt in het water van de Vecht bij de Koninklijke Nederlandse Zeil- en Roeivereniging. Dat is ook de plek waar toeschouwers van harte welkom zijn om het spektakel voor het goede doel te aanschouwen. Vanaf het terras en de steigers zijn de zwemmers goed te volgen. Gekleed in een wetsuit zwemmen ze tot aan de havenmonding en keren dan weer om. Twee kilometer later zijn ze weer bij het beginpunt. Een gemiddelde zwemmer doet hier ongeveer een uur over.

De bezoekers kunnen zich goed vermaken want er is muziek geregeld zoals dj's van de Gooische Muziekschool, er zijn kinderactiviteiten en er worden poffertjes verkocht. "We hopen dat veel mensen langs het parcours komen aanmoedigen. Iedereen is enorm gemotiveerd en de deelnemers hebben hard getraind. We gaan er een hele gezellige middag van maken."
Swim to Fight Cancer begint met de kidsswim (500 meter) om 12.40 uur. De volwassenen starten om 15.00 uur. Tijdens het zwemmen varen er geen boten op de Vecht, uitgezonderd de veerdiensten van Muiderslot en Pampus. De zwemmers staan onder begeleiding van teams op boten en supboards. De organisatie vraagt iedereen zo veel mogelijk op de fiets te komen. Parkeren kan anders op de P&R-terreinen.

Een team of zwemmer steunen met een financiƫle bijdrage kan nog steeds. Het opgehaalde geld is bedoeld voor onderzoek naar kanker.

swimtogihtcancer.nl/gooisemeren