De Nierstichting Restaurant Driedaagse: smakelijk eten met verse en pure ingrediënten en aandacht voor minder zout.
De Nierstichting Restaurant Driedaagse: smakelijk eten met verse en pure ingrediënten en aandacht voor minder zout. Foto: Nierstichting

Nierstichting Restaurant Driedaagse; culinair genieten bij restaurants in heel Nederland

REGIO Ben jij een fijnproever en liefhebber van pure smaken? Zet dit event dan in je agenda! Op 12, 13 en 14 maart serveren restaurants in het hele land een tasting-menu om je vingers bij af te likken. Dit in het kader van de Nierstichting Restaurant Driedaagse.

De restaurants die deelnemen hebben aandacht voor verse ingrediënten, pure smaakmakers en minder zout. Laat je verrassen door culinaire smaaksensaties en reserveer vandaag nog een tafel voor lunch of diner bij een van de deelnemende restaurants. Dit kan via www.restaurantdriedaagse.nl.

De Nierstichting Restaurant Driedaagse wordt vertegenwoordigd door vele must-visitrestaurants door heel Nederland, waaronder ook Michelin en Gault Millau, die:

- van een lunch of diner een sensationele smaakbeleving maken;

- met verse en pure ingrediënten werken die passen bij het seizoen;

- tijdens de actiedagen minimaal een 3-gangentasting-menu serveren met aandacht voor minder zout.

De Nierstichting Restaurant Driedaagse vond vorig jaar voor het eerst landelijk plaats en was een groot succes. Inmiddels heeft de Nederlandse horeca het event stevig omarmd.

Tijdens de Nierstichting Restaurant Driedaagse laten (top)chefs je proeven hoe smaakvol pure smaken zijn. En hoe lekker eten is met minder zout.

Zoutgebruik

Het doel van dit smaakevent is om Nederlanders bewuster te maken van hun zoutgebruik. Dit is nog steeds hard nodig, want op jaarbasis eten wij per persoon gemiddeld een kilo te veel zout. Ruim 1,7 miljoen Nederlanders hebben chronische nierschade, maar helaas is niet iedereen zich daarvan bewust. Minder zout eten helpt nierschade te voorkomen.

Kijk voor meer informatie op: www.restaurantdriedaagse.nl.