Het lijkt onwaarschijnlijk, maar over drie maanden liggen hier twee splinternieuwe waterhockeyvelden van zeer hoge kwaliteit.
Het lijkt onwaarschijnlijk, maar over drie maanden liggen hier twee splinternieuwe waterhockeyvelden van zeer hoge kwaliteit. Foto: Renee Frinking

Muiden start met eigen hockeyclub

MUIDEN Het stadje Muiden krijgt met ingang van het seizoen 2020/2021 een eigen hockeyclub. Zo'n kleine honderd leden hebben zich inmiddels aangemeld. Het tenue wordt geel-blauw (de kleuren van de stad Muiden) en het clubhuis wordt gedeeld met Sport Combinatie Muiden.

Voor dat laatste is gekeken naar Kampong, waar voetbal en hockey ook al jarenlang hand-in-hand gaan. "Deze combinatie van sporten geeft een leuke en bijzondere sfeer. Bovendien kent Muiden veel gezinnen waarbij de jongens voetballen en de meisjes hockeyen", zegt Ralph van Oss, voorzitter van de kersverse familiehockeyclub.

"Door het voortvarende sportbeleid van de gemeente Gooise Meren met brede steun van bijna alle politieke fracties, worden de bestaande voetbalvelden in Muiden uitgebreid met twee waterhockeyvelden van zeer hoge kwaliteit, een oefenveld en over niet al te lange tijd ook nog een sporthal voor zaalvoetbal/hockey en een groot aantal andere sporten", vervolgt Van Oss (35) trots. Hij is zelf vader van drie jonge kinderen en hockeyde in het verleden bij onder meer Pinoké. "We hadden niet durven dromen dat alles nog voor komend seizoen klaar zou zijn, maar ondanks het coronavirus lijkt het nu toch allemaal te gaan lukken, dankzij de positieve opstelling van iedereen."

3 Binnen vijf jaar naar 700 leden