Binnen vijf jaar naar 700 leden

Vervolg van voorpagina

Dat er in Muiden behoefte is aan een 'eigen' hockeyvereniging, terwijl er in Muiderberg en Weesp ook hockeyclubs zijn, heeft alles te maken met de nieuwe woonwijken in de Bloemendalerpolder (Weesp) en De Krijgsman in Muiden. Alleen al in Muiden worden 1.300 nieuwe huizen gebouwd. De voorzitter verwacht dan ook een toeloop van leden. "Wij verwachten over drie jaar al vijfhonderd leden te hebben en over vijf jaar (2025) naar zevenhonderd leden (60 teams) te zijn gegroeid", licht Van Oss toe. Dat betekent dat bewoners van de Bloemendalerpolder 'slechts' een weggetje hoeven over te steken om bij SC Muiden te kunnen komen. Die afstand is kleiner dan naar de hockeyclub in Weesp.

Van Oss: "Met hulp van de ontwikkelaars van De Krijgsman en met heel veel vrijwilligers en in nauw overleg met de omliggende hockeyclubs, zijn we nu de organisatie aan het bouwen, trainers aan het inplannen en teams aan het samenstellen. We willen een à twee professionele trainers inhuren om ook de techniek te kunnen neerzetten. Als je samenwerkt kun je tenslotte meer voor elkaar krijgen." Hockeyen kan al vanaf vier jaar ("zij spelen met knuppels in plaats van sticks"). De ambitie is ook om snel trimhockey (7x7) op te zetten en komend seizoen met een seniorenteam aan de competitie deel te nemen.

Wie lid wil worden van deze hockeyclub kan zich aanmelden via www.scmuiden.nl (onder tab 'hockey/aanmelden') of een mailtje sturen naar secretaris.hockey@scmuiden.nl.


Muiderberg rouwt om surfer Max

MUIDERBERG 'Niet te bevatten, wat een vreselijk nieuws' of 'inmiddels 1000 woorden, maar niet een daarvan is de juiste!' Het zijn enkele reacties op de sociale media op het bericht dat de 22-jarige Max Verheijen uit Muiderberg plotseling is overleden.

De jonge student aan de TU in Delft kwam vorige week maandag, samen met vier anderen, om het leven bij het surfdrama in Scheveningen. De dag erna werd zijn lichaam geborgen. Zondagavond werd Max door zijn vrienden herdacht met een indrukwekkende 'paddle out' bij het strand van Muiderberg. Surfers gingen met elkaar het water op, vormden een kring en stonden stil bij het overlijden van hun vriend.