Thuisconcert Kerk aan Zee

MUIDERBERG Het eerste quarantaineconcert van Concert aan Zee in Muiderberg is zo goed ontvangen dat ook het laatste concert van dit seizoen - op zondag 24 mei om 15.00 uur - via livestreaming te zien en te horen is.

"De sensatie van het live meebeleven van de uitvoering op het vertrouwde podium, met een voortreffelijke geluidskwaliteit, zorgt voor groot genoegen en brengt verbinding", meldt de Stichting Vrienden van Kerk aan Zee. "We verwelkomen het duo AttemaHaring. De twee maakten in 2016 veel indruk op ons tijdens hun concert met saxofonist Johan van der Linden. Harpiste Astrid Haring en bastrombonist Brandt Attema spelen bewerkingen van stukken uit allerlei genres, maar ook werk dat speciaal voor hen gecomponeerd is. En omdat ze muzikale levenspartners zijn, kunnen ze zich thuis voorbereiden."
De toegang tot dit één uur durende thuisconcert is gratis te zien via www.concertaanzee.com.


GDP-vragen over achterhouden van informatie

GOOISE MEREN Oppositiepartij Goois Democratisch Platform (GDP) heeft het college vragen gesteld over het niet-communiceren van een ministersbrief.

"Waarom heeft het college ons hierover niet rechtstreeks geïnformeerd", vraagt fractievoorzitter Jelmer Kruyt zich af. VVD en D66 waren al wel op de hoogte en lieten deze krant weten hoe ongelooflijk blij ze zijn nu minister Cora van Nieuwenhuizen schrijft dat Rijkswaterstaat met Gooise Meren en de initiatiefnemers Zonnegeluidswal Naarderwoonbos in gesprek gaat om te bekijken of het mogelijk is een geluidswal in combinatie met het opwekken van zonne-energie te realiseren om de geluidsoverlast terug te dringen. Lees alles hierover op onze website.