Afbeelding
Foto: Politie

Hardleerse automobilist

MUIDEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de A1 ter hoogte van parkeerplaats Hackelaar een 32-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden. De man viel op omdat er op het voertuig geen licht gevoerd werd en hij opvallend rijgedrag vertoonde.

Tijdens de controle was de man behoorlijk zenuwachtig. Het bleek al snel dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Sterker nog, de man was dit jaar al vier keer gepakt en in totaal maar liefst 16 keer! Dat noemen ze nog eens hardleers, laat de politie Gooise Meren weten.
De automobilist is opnieuw beboet. "Ook toen wij zijn voertuig meenamen gaf hij geen krimp."
Alle sleep- en stallingskosten komen wel voor rekening van de man.


KNRM helpt watersporters
in nood

MUIDERBERG De KNRM, waaronder die van Naarden, is afgelopen zaterdag druk in de weer geweest voor meerdere watersporters in moeilijkheden.

Zo was er op het IJmeer een catamaran omgeslagen. De zeilers werden door de KNRM in veiligheid gebracht. Een uitgeputte surfer bevond zich in de vaargeul voor Muiderberg. Hij werd aan boord genomen. De man was volledig uitgeput en had het koud. Hierop heeft de bemanning van de reddingboot hem beschermd tegen verdere afkoeling en vervolgens veilig aan wal gebracht.
Ondertussen was er nog een catamaran omgeslagen op het IJmeer. Door de harde wind was de mast van de catamaran in de bodem geboord, waardoor het onmogelijk was die zonder hulp weer rechtop te krijgen. Door de reddingboot uit Naarden zijn de opvarenden veilig teruggebracht naar de wal. Op het moment dat de reddingboot net terug was op het reddingstation gingen de piepers opnieuw, ditmaal voor een kitesurfer in problemen bij Muiderzand. De surfer wist op eigen kracht het land te bereiken.