D66 Gooise Meren wil roetveegpiet

MUIDEN/MUIDERBERG D66 Gooise Meren wil dat Sinterklaas vergezeld wordt door roetveegpieten bij de kleinschalige sinterklaasvieringen in Gooise Meren. Ook de onderwijsinstellingen zouden de roetveegpiet moeten introduceren.

Dat laat D66-fractievoorzitter Maarten Balzar weten. Hij dient bij de raadsvergadering van woensdag 16 september een motie in. “Een Sinterklaasviering met een Zwarte Piet, zoals we die van oudsher kennen, is voor veel Nederlanders geen feest”, legt hij zijn motie uit.

Sinterklaasjournaal

“De Sinterklaasviering moet een feest zijn voor iedereen. Gooise Meren wil een inclusieve gemeente zijn en daarom vinden wij dat dit dus ook voor de Sinterklaasviering moet gelden.” Hiermee sluiten de democraten zich aan bij de landelijke trend, zoals bijvoorbeeld door de NTR uitgedragen onder andere bij het Sinterklaasjournaal.


VIGN toont plannen van nieuwe moskee

NAARDEN Vereniging Islamitische Gemeenschap Naarden (VIGN) presenteert woensdagavond 23 september de plannen voor de nieuw te bouwen moskee in de Keverdijk-wijk.

De buurt is inmiddels uitgenodigd, vertelt VIGN-secretaris Othman Chahid. De bijeenkomst vindt plaats in de Marokkaanse vereniging aan de Kolonel Verveerstraat 72. "Het betreft een inloopavond waarop we iedereen in de gelegenheid willen stellen om de nieuwbouwplannen te komen bekijken. Door de huidige corona-omstandigheden moeten we de avond wel anders gaan inrichten, waarbij we de RIVM-maatregelen in acht nemen." Daarom moeten belangstellenden zich aanmelden via info@moskeenaarden.nl. Er zijn drie tijdsloten: 18.00 tot 18.45 uur, 19.00 tot 19.45 uur en 20.00 tot 20.45 uur.