Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN Hieronder weer een selectie uit het brede aanbod van vrijwilligersvacatures op de website van Vrijwilligerscentrale Gooise Meren.

- Wij zijn op zoek naar vrijwilligers om inwoners van Gooise Meren die 80 jaar zijn geworden thuis, eenmalig en na afspraak, te bezoeken om hen te informeren over wonen en leefomgeving.
- Ben je sportief en houd je van kinderen? Meld je aan als begeleider van de sportactiviteit voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar op vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur in de Uit-Wijk in Bussum.
- Versa Vrijwillige Thuishulp is voor een meneer uit Naarden, waarvan zijn vrouw niet meer thuis kan wonen, op zoek naar een man die het leuk vindt om af en toe bij hem op bezoek te komen, eventueel een wandelingetje te maken of te helpen met het overzetten van dia’s.

Loop even binnen op ons inloopspreekuur op dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur op de Ceintuurbaan 47 in Bussum, of stuur een mail naar info@vcgoooisemeren.nl of bel naar 06-15875692.


Politie zoekt beelden van straatroof

BUSSUM De politie zoekt nog altijd getuigen en camerabeelden van de gewelddadige straatroof, waarbij twee mannen (19) uit Hilversum en Bussum op zondag 6 september de scooter van een leeftijdsgenoot uit Bussum afpakten. "Het onderzoek is nog in volle gang", vertelt een woordvoerder van de politie.

De verdachten van deze roof werden later op die bewuste zondagavond opgepakt. Zij zijn inmiddels in vrijheid gesteld, maar moeten zich uiteindelijk verantwoorden voor de rechter. Het slachtoffer en de verdachten zijn bekenden van elkaar en mogelijk was er sprake van een eerder conflict.
De brute overval vond plaats op de Bussummergrindweg ter hoogte van de rotonde met de Ceintuurbaan. Het slachtoffer was kort daarvoor ingehaald door twee jongens op een scooter, waarbij de bijrijder de andere scooterrijder trapte. Het slachtoffer viel daardoor en terwijl hij op de grond lag, werd hij meerdere keren geschopt en geslagen. Onder dreiging van een wapen moest de Bussumer geld geven of zijn scooter afstaan. Uiteindelijk gingen de verdachten er vandoor op zijn scooter.