Sociaal werker Aleid Borghardt van Versa Welzijn ontvangt u graag.
Sociaal werker Aleid Borghardt van Versa Welzijn ontvangt u graag. Foto: Versa

Het Muiderhuis weer van start

MUIDEN Het Muiderhuis van Versa Welzijn is weer van start gegaan in de Parochie aan de Herenstraat.

Elke dinsdagochtend komt een groep ouderen uit Muiden en Muiderberg bijeen voor koffie, een goed gesprek en gezellige activiteiten om de geest jong te houden. “In verband met corona was dit tijdelijk niet mogelijk, maar gelukkig zijn de deuren weer geopend, uiteraard met de juiste voorzorgsmaatregelen”, aldus sociaal werker Aleid Borghardt van Versa Welzijn.


Café Vechtzicht dicht wegens overtreden coronaregels

WEESP Café Vechtzicht in de Slijkstraat kreeg vorige week al een laatste formele waarschuwing. Toch werden afgelopen vrijdagavond zowel binnen als buiten weer diverse overtredingen waargenomen. Daarom moet het café de deuren voor minstens twee weken sluiten.

"Het risico op verspreiding van het coronavirus is op deze manier te groot en daarom is sluiting noodzakelijk”, zo laat de gemeente Weesp weten. Heropenen na een sluiting kan alleen als er een goedgekeurd plan van aanpak is. De sluiting kan dus langer dan twee weken duren als de uitbater onvoldoende maatregelen neemt om toekomstige overtredingen te voorkomen. Door nieuwe landelijke maatregelen van het kabinet mag alle horeca vanaf 21.00 uur geen gasten meer toelaten en om 22.00 uur sluiten.