Het Brediusterrein is volop in ontwikkeling. Voor de nieuwe sporthal zijn de eerste ontwerpen ingediend.
Het Brediusterrein is volop in ontwikkeling. Voor de nieuwe sporthal zijn de eerste ontwerpen ingediend. Foto: Gemeente Gooise Meren

Beslis mee over sporthal Bredius

MUIDEN De gemeente Gooise Meren heeft meerdere ontwerpen binnengekregen voor de nieuw te bouwen sporthal op het Brediusterrein. Een commissie gaat de inzendingen beoordelen. Zij zijn nog op zoek naar één bewoner uit Muiden die mee-oordeelt, samen met het beoordelingsteam.

Het beoordelingsteam bestaat uit drie experts en twee inwoners uit Muiden. Één inwoner uit de nieuwbouwwijk De Krijgsman neemt al deel. Voor de tweede inwoner is de gemeente op zoek naar iemand uit het andere deel van Muiden die affiniteit heeft met ruimtelijke ontwikkeling en vormgeving, betrokken en kritisch is, een positieve instelling heeft en in staat is om goed gemotiveerd een oordeel te geven.

De twee inwoners worden begeleid door het beoordelingsteams van experts. Tijdens een voorbereidende bijeenkomst worden zij uitgebreid geïnformeerd over de plannen van het Brediusgebied, de context en andere informatie die van belang is om een goed oordeel te vormen. Die zal begin oktober plaatsvinden. Van 16 tot 20 oktober vindt de individuele beoordeling plaats. Het beoordelingsteam komt bij elkaar op 20 oktober van 13.00 tot 17.00 uur. Tijdens die bijeenkomst zullen de experts ook coaching en begeleiding geven aan de deelnemende inwoners. Reageren kan tot 30 september middels een e-mail aan de gemeente met onderbouwing waarom u deel wilt nemen en waarom u geschikt bent.