Hans van der Steen overhandigde namens de Stadsraad Muiden een bloemetje aan Lenie van de Berg voor haar jarenlange inzet.
Hans van der Steen overhandigde namens de Stadsraad Muiden een bloemetje aan Lenie van de Berg voor haar jarenlange inzet. Foto: Jasmijn Verhulst

Stadsraad zet Lenie in het zonnetje

MUIDEN Matrassen, bankstellen, stukken laminaat, karton en klein afval verzamelt zich geregeld rondom de GAD-container bij de Broshuizen. Buurvrouw Lenie van de Berg zet zich al jaren vrijwillig in om dat stukje Muiden netjes te houden.

Een paar keer per week trekt Lenie haar werkhandschoenen aan om afval van de Kazernestraat en in de steegjes tussen de Broshuizen te verzamelen. Vooral wanneer bewoners van het complex verhuizen, stapelt afval en meubilair zich op rondom de container. "De laatste enorme berg lag er een paar maanden geleden nog. Toen stond er ook een bank op straat.” Dan maakt ze er foto's van en stuurt die naar de GAD, die het afval komen ophalen. Lenie: "Voor mij is het eigenlijk vanzelfsprekend." De jarenlange inzet van Lenie wordt zeer gewaardeerd door de Stadsraad Muiden en voorzitter Hans van der Steen bracht haar daarom een bloemetje. Hans: "Lenie doet al zo lang haar best en heeft vaak gebeld met de GAD en de woningbouwvereniging. Wij zijn hartstikke blij dat ze er zorg en aandacht aan schenkt, waardoor het toch een beetje schoon blijft.” Hij benadrukt dat het eigenlijk niet nodig zou moeten zijn. "Het is jammer dat het moet. Zodra de klep van de afvalcontainer hapert, stapelt het afval zich in no time eromheen op. Dit zijn kleine eenkamerappartementen, dus bewoners kunnen het afval nergens anders kwijt.”

Lees het hele artikel op Extra.Opslaan