Afbeelding
Foto: Jasmijn Verhulst

Opvang van Villa Zeezicht-kids rond

MUIDERBERG De tijdelijke opvang van de kinderen van de locatie Villa Zeezicht van kinderopvangorganisatie SKBNM is rond. De kinderen van de kinderdagopvang keren 16 november terug naar het gebouw aan de Nienhuis Ruyskade in Muiderberg.

Deze oplossing geldt in ieder geval tot aan de sloop en nieuwbouw van het dak van het pand. De buitenschoolse opvanggroepen (bso) en de peuterspeelzaalgroep worden opgevangen in het pand van basisschool De Vinkenbaan.
Het dak van Villa Zeezicht wordt met steigers en stempels ondersteund en gestabiliseerd. Hiervoor is door een constructeur een berekening gemaakt op basis van wind- en sneeuwbelasting en het gewicht van het bestaande dak. Ook is gecontroleerd of de eerste verdiepingsvloer de extra belasting kan dragen.
Voor het nieuwe dak wordt een ontwerp gemaakt. Voor de sloop- en bouwwerkzaamheden (streven maart 2021) moet een vergunning aangevraagd worden. De schade en de vervolgschade zijn niet gedekt. Dat betekent dat de gemeente, die eigenaar is van het pand, voor de kosten opdraait. De gemeente onderzoekt nog of de schade verhaald kan worden op de aannemer die het pand heeft gebouwd.
Tijdens de sloop van het dak worden de kinderen van Villa Zeezicht elders opgevangen; de komende maanden wordt hiervoor een passende oplossing gezocht. Of zij tijdens de bouwwerkzaamheden van het nieuwe dak in het pand kunnen verblijven, wordt nog uitgezocht.