Gemeentewerf ideale locatie voor nieuwbouw van scholen

MUIDERBERG De besturen, de teams en de ouderraden van de Vinkenbaanschool en de Oranje Nassauschool vinden de gemeentewerf een uitmuntende locatie voor het nieuwe schoolgebouw. Deze locatie is namelijk nabij het SKBNM (Stichting Kinderdagverblijven Bussum Naarden Muiden Muiderberg) en De Rijver, waar ook een gymzaal, bibliotheek en gezondheidscentrum zijn gevestigd.

De dorpsraad ondersteunt deze locatiekeuze volmondig. "Onder meer omdat er dan twee locaties vrijkomen voor hoogstnoodzakelijke woningbouw", zegt Dorpsraad-voorzitter Jur Jonges. "De woonvisie van de Dorpsraad uit 2018, die aan het toenmalige college is voorgelegd, werd destijds zeer positief ontvangen."

Jonges vindt dat in het belang van Muiderberg dat met de plannen haast gemaakt moet worden. "Onderwijs moet worden aangeboden in een schoolgebouw dat voldoet aan de huidige eisen. Alle kinderen hebben recht op een gezonde leeromgeving waarin zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Wat de locatiekeuze betreft: die is nog steeds in nevelen gehuld."

De Dorpsraad geeft het college en de raad daarom het dringende advies snel een einde te maken aan de bedroevend slechte huisvesting van de Oranje Nassauschool en met voortvarendheid gevolg te geven aan de wens van scholen en Dorpsraad te kiezen voor nieuwbouw op de locatie naast Villa Zeezicht (SKBNM) en De Rijver.