Schaakvereniging Muider Schaak Kring bestaat 65 jaar.
Schaakvereniging Muider Schaak Kring bestaat 65 jaar. Foto: Schaakvereniging Muider Schaak Kring

MSK al 65 jaar actief op 64 velden

MUIDEN Een bijzonder 65-jarig jubileum in deze periode voor de Muider Schaak Kring (MSK), die ondanks alle beperkingen niet stilstaat.

“65 jaar jong is onze schaakclub”, schrijft MSK op Facebook. “Dank aan allen die in die 65 jaren het halen van deze mijlpaal mogelijk hebben gemaakt. Dat is een felicitatie waard aan alle leden, oud-leden, ouders van jeugdleden en andere betrokkenen. Het zijn bijzondere tijden waarin dit jubileum plaatsvindt waardoor we er nu minder aandacht aan kunnen besteden, maar dat halen we in zodra dit wel weer mogelijk is. We hebben nog even de tijd, we zijn immers nog een heel jaar jubilaris.”


Sinterklaas komt logeren in het Muiderslot

MUIDEN Rijksmuseum Muiderslot is nu nog gesloten vanwege de strenge lockdown, maar Sinterklaas mag vanaf 21 november wel komen logeren op het kasteel.

Traditiegetrouw nodigt Sinterklaas alle kinderen uit in zijn kasteel. Dit jaar houdt hij voor de zekerheid wel afstand en gaat de Sint op zijn oude dag digitaal. Op verschillende schermen in het kasteel kunnen kinderen de sint coronaproof ontmoeten. Overal klinkt vrolijke sinterklaasmuziek.
"Het is een drukte van belang op het kasteel zo vlak voor pakjesavond", vertelt een woordvoerder van het Muiderslot. "Overal in het kasteel zijn de sporen van Sinterklaas en zijn pieten te vinden. Zo kun je zijn slaapkamer zien én de pakjeskamer bezoeken. Ondertussen staat de schimmel op het slotplein en oefenen de circuspieten hun kunsten buiten op het terrein. Natuurlijk kunnen kinderen ook hun eigen pietenvaardigheden oefenen, mee swingen met de sinterklaasliedjes, een mooie tekening voor sint maken, helpen met gedichten schrijven en pepernoten bakken."