Niet wethouder, maar PvdA moet flink door stof

BUSSUM Het document met betrekking tot de harmonisatie van het beheer- en tariefstelsel dat - zoals de PvdA beweerde - door wethouder Luijten is achtergehouden, blijkt gewoon met een raadsmededeling beschikbaar te zijn gesteld. De fractie was dus zelf het zicht op de stukken kwijt.

Rolien Bekkema zei eerder tegen deze krant: "Met excuses komt de wethouder niet weg." Tijdens de raadsvergadering was het echter Bekkema die aan het eind van de vergadering haar excuses aanbood voor het beeld dat door haar partij was neergezet en het verwijt dat zij en Wouter van der Schaaf hadden gemaakt. Ze ging volledig door het stof. "Het ontbrekende stuk bleek toch aangekondigd te zijn via een mededeling. Slordig van mij", reageert Bekkema. Ze vindt nog altijd dat het stuk onvoldoende is besproken en meegewogen door de gemeenteraad. "Maar, zoals BussumsNieuws Extra het ook goed verwoordde: ik ben inderdaad door het stof gegaan. En terecht, dat moet je ook als je fout zit. Maar het politieke punt staat nog steeds. Jammer genoeg is dat door alle commotie wat ondergesneeuwd, wat ik overigens ook begrijp."


Man wurgde vrouw met touw

BUSSUM De rechtbank Lelystad heeft vrijdag tijdens een pro-formazitting bekendgemaakt dat de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen de 41-jarige man die op 19 september vorig jaar in een appartementencomplex aan de Nieuw Bellevue in Bussum zijn vrouw wurgde met een touw, op 7 juli is.

Voor de inhoudelijke behandeling is een hele dag uitgetrokken. Naast de verdachte komen hoogstwaarschijnlijk ook nabestaanden van het slachtoffer naar de zitting. Of zij gebruik zullen maken van hun spreekrecht is nog niet bekend.

De strafzaak gaat 16 april verder.