Gooi TV behoudt licentie

GOOISE MEREN GooiTV, sinds 2016 de lokale omroep van Gooise Meren, heeft een uitzendlicentie voor vijf jaar verkregen. De andere gegadigde, NH 't Gooi, viste achter het net.

Er is door het college verkend of de twee omroepen willen fuseren. Na meerdere gesprekken bleek dat beide partijen niet tegen een samenwerking zijn, maar geen overeenstemming hebben kunnen bereiken over de manier waarop dit moet gebeuren. Immers, een van de rechtspersonen zou op moeten gaan in de ander, omdat maar één rechtspersoon uitzendlicentie kan krijgen.
Beide lokale omroepen zijn aan criteria getoetst, waarbij GooiTV een hogere totaalscore behaalde. Het verschil in het voordeel van GooiTV zit voornamelijk in de prioriteit van lokaal nieuws en het maken van content die evenwichtig is met redactionele aandacht voor burgers, straten, buurten en kernen in Gooise Meren. Daar kunnen het college en de raad achterstaan. NH 't Gooi kan bezwaar aantekenen tegen dit besluit.


Celstraf, rij-ontzegging en taakstraf voor brokkenpiloot

NAARDEN De 47-jarige automobilist uit Naarden die op 17 juli 2018 onverhoeds het fietspad op reed op de Lambertus Hortensiuslaan en daarbij twee mensen aanreed, onder wie een fietser die zwaar lichamelijk letsel opliep, heeft daarvoor een voorwaardelijke celstraf van twee maanden opgelegd gekregen en een taakstraf van veertig uur.

Daarnaast mag hij zes maanden niet meer achter het stuur gaan zitten. Een opmerkelijk andere straf dan die de officier van justitie twee weken geleden eiste. Hij vorderde een werkstraf van 160 uur waarvan 40 uur voorwaardelijk en een ontzegging van de rijbevoegdheid van veertien maanden waarvan vier voorwaardelijk wegens zeer onvoorzichtig rijgedrag.
De rechtbank is van mening dat een voorwaardelijke celstraf de man moet weerhouden opnieuw de auto in te stappen. De rechtbank: "De verdachte lijkt niet in te zien hoe onverstandig het was om in de auto te stappen.” Om diezelfde reden legt de rechtbank een ontzegging van de rijbevoegdheid op.

Neurologische aandoening