Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN Hieronder een selectie uit het brede aanbod van vrijwilligersvacatures op de website van Vrijwilligerscentrale Gooise Meren.

- Sportieve ondersteuners gezocht voor het zomeraanbod voor de jeugd van 6 tot en met 12 jaar. Gedurende de zomervakantie biedt Gooise Meren beweegt in de vier kernen sportief zomeraanbod aan. Ben jij die enthousiaste sportieveling die helpt wanneer het jou uitkomt? Reageer!

- Klusjes, tuintje bijhouden, boodschapje doen of bezoekje brengen. Vanwege de voortdurende vraag in Muiden en Muiderberg, Naarden en Bussum zoeken wij inwoners die een uurtje over hebben en graag iets voor hun mede-inwoner willen betekenen. Versa Praktische Thuishulp ontvangt je met open armen.

- Een mevrouw uit Bussum met MS is veel thuis. Zij is geboren in Griekenland maar woont hier al vele jaren. Zij zou het erg leuk vinden als je een keertje bij haar langsgaat. Even de buitenwereld bij haar naar binnen brengen.

Voor meer informatie: zie www.vcgooisemeren.nl, of stuur een e-mail naar vc@versawelzijn.nl of bel naar 035-6231100. Gedurende de periode 26 juli tot 20 augustus is er vanwege vakantie geen inloopspreekuur.


Oud papier ophalen weg bij verenigingen

GOOISE MEREN GAD Gooi en Vechtstreek gaat vanuit bezuinigingsoogpunt straks zelf het papier en karton ophalen. Verschillende verenigingen luiden daarom de noodklok. Naast dat een traditie verdwijnt, zijn ze bang dat de maatregel hen duizenden euro’s op jaarbasis gaat kosten. 

"Het voelt als een nekschot”, zegt Aad Meeuwissen, bestuurslid bij Show- & Marchingband ViJoS uit Bussum. Het besluit van de GAD zit hem hoog. Sinds 1958 zamelt ViJos oud papier en karton in, wat begon met karretjes achter fietsen. Ook Muziekvereniging Crescendo Muiden zamelt sinds jaar en dag oud papier en karton in en is geschokt. "Ik ben al 55 jaar lid bij de club en kan mij niet anders herinneren”, vertelt bestuurslid Andrea Rietbergen. "Het is voor ons een hele grote bron van inkomsten. Zonder dat geld wordt het misschien wel lastig voor ons om te blijven bestaan.”

Zoektocht naar alternatief