Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN De Vrijwilligerscentrale Gooise Meren is zaterdag 18 september aanwezig tijdens Bussums Cultureel in het centrum van Bussum. We hebben vele leuke vrijwilligersvacatures in Bussum in de aanbieding. Hieronder een aantal voorbeelden.

- Stichting Kinderen in Nood zoekt vrijwilligers die op zaterdagochtend willen helpen met het sorteren of repareren van gekregen goederen. Wij ondersteunen arme kinderen en gezinnen in Oost-Europa.

- Assistentie gevraagd bij ’t Bussums Geheugenhuis. Dit is een ontmoetingsplek voor mensen met (beginnende) geheugenproblematiek. Bij elkaar komen, samenzijn, gezelligheid en positieve energie vormen de basis van deze ochtenden.

- Bibliotheek Gooi en Meer zoekt vrijwilligers die het leuk vinden om een maal per twee weken op woensdagochtend Ouder & Co in Gooise Meren te ondersteunen. Daar komen ouders en kinderen van 0-4 jaar bij elkaar; samen met een andere vrijwilliger wordt er voorgelezen en af en toe een thema besproken.

- Niet meer goed ter been, maar toch graag even naar buiten? Wie heeft af en toe tijd om met iemand een wandelingetje te maken in Bussum of Naarden?

Meer informatie: zie www.vcgooisemeren.nl, of stuur een email naar info@vcbussum.nl of bel naar 06-15875692, of kom langs op dinsdagochtend tussen 10.00 – 12.00 uur op de Ceintuurbaan 47 in Bussum of maak een afspraak in Naarden, Muiden of Muiderberg.


CDA: 'Stop de verslonzing'

GOOISE MEREN De CDA-fractie is boos op wethouder Barbara Boudewijnse die in de beheerplannen voor de komende jaren een grote bezuiniging aankondigt op het beheer van onder andere het groen in de buitenruimte.

Het niveau van de buitenruimte in Gooise Meren zakt naar minimaal, zo laat het CDA weten. "Dat betekent nog meer stoepen met verzakte tegels, onoverzichtelijke rotondes met een meter hoog gras en verwaarloosde monumentale vestingen. Onbegrijpelijk om onze kernen zo te laten verslonzen", zegt raadslid Jos de Lange. Het CDA is fel tegen deze plannen en hoopt dat andere partijen het tegenvoorstel steunen. Vanavond debatteert de gemeenteraad over de beheerplannen.