PvdA-motie voor opvang vluchtelingen

GOOISE MEREN De PvdA-fractie heeft een motie ingediend om in Gooise Meren te zoeken naar een opvanglocatie voor Afghaanse vluchtelingen. "Tijdelijk, en later misschien permanent", meldt PvdA Gooise Meren.

"De gemeente moet snel in contact treden met het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) en aan de gemeenteraad verslag uitbrengen", eist de fractie. "Want de achterblijvers in Afghanistan vrezen voor hun leven. Ondanks dat de Taliban beweert dat er geen wraak genomen zal worden, lopen veel mensen groot gevaar. Evacuatie uit dat land is nagenoeg stopgezet of verloopt levensgevaarlijk." De PvdA-raadsleden constateren onder andere dat het in het belang is van deze Afghaanse vluchtelingen en ook van de Nederlandse samenleving om een zo succesvol mogelijke start te maken in Nederland. "En dat het een inspanning verdient van alle lokale overheden, dus ook de onze, om deze vluchtelingen zo goed mogelijk op te vangen."


Actie op World Cleanup Day 

BUSSUM World Cleanup Day 2021 staat voor zaterdag 18 september op de agenda. Tijdens deze wereldwijde opruimactie - in ruim 180 landen - krijgt de planeet een grote schoonmaakbeurt.

Het doel? Het opruimen van zo veel mogelijk zwerfafval. "En vooral ook het verkrijgen van waardevolle informatie over het soort afval dat in het milieu ligt: onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen", vertelt Sandra Geerling van Samen Sneller Duurzaam Gooise Meren. Heb jij al een groep deelnemers en locatie in gedachten of sluit je liever aan bij een bestaande actie? Meld je nu aan voor World Cleanup Day Nederland i.s.m. Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij op www.worldcleanupday.nl en documenteer je afval in de Litterati-app met uitdagingscode 680455. De organisatie is aanwezig op Bussum Cultureel en verstrekt informatie en tips. Wie wil, krijgt direct een afvalknijper te leen. Die dag kun je als niet-lid ook meedoen met de grote opruimactie van AV Tempo. Verzamelen om 9.15 uur op de Voormeulenweg 24c in Bussum. Voor handschoenen en zakken wordt gezorgd. Meehelpen? Ga naar www.samensnellerduurzaamgooisemeren.nl/zwerfvuilambassadeur en geef je ook op met jouw straat of buurt.