CDA: intocht van Sinterklaas moet doorgaan

BUSSUM Het CDA maakt zich zorgen over de sinterklaasintocht nu burgemeester Han ter Heegde daarover - in verband met de coronamaatregelen - nog geen uitsluitsel kan geven. Daarom heeft de fractie vragen aan het college gesteld. 

Raadslid Herman den Hollander: "Wij zien dat nagenoeg alle scholen op dit moment volop bezig zijn met de voorbereiding van de sinterklaasintocht. Denk aan versiering van de karren en thema’s." De CDA-fractie vraagt de burgemeester om uiterlijk deze week een beslissing te nemen. "Het liefst een positieve. De sinterklaasintochten zijn tenslotte een heel belangrijk sociaal/cultureel evenement voor inwoners met een grote lokale inbedding en binding."


Erfstukken buitgemaakt bij woninginbraak

BUSSUM In een woning aan de Huizerweg is ingebroken.

De dieven richtten een enorme ravage aan en hebben sieraden, waaronder veel erfstukken met emotionele waarde, meegenomen. De gedupeerden waarschuwen voor een rood Fiatje 500 dat verdacht veel in de buurt gespot is.


FH Projecten koopt café
't Raedthuys

BUSSUM FH Projecten heeft café 't Raedthuys gekocht. De projectontwikkelaar uit Naarden wil er appartementen gaan bouwen. 

Ontwikkelaar Walter Fett wil een nieuw pand bouwen dat past in de omgeving. Hij wil op korte termijn het participatieproject met de buurt opstarten. FH Projecten ontwikkelde ook het terrein van het oude stadskantoor in Naarden-Vesting en gaat het speelterrein aan de Jan ter Gouwweg bebouwen.