Politie plukt dronken fietser van snelweg

BUSSUM Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een beschonken man aangehouden. De man fietste over de snelweg.

De melder van het incident bleef - om ongelukken te voorkomen - met alarmlichten achter de fietser rijden. Na onderzoek ter plaatse werd de fietser meegenomen voor ademanalyse. De uitslag hiervan was 920 ug/l (ruim twee promille). De oplettende automobilist reed in een busje en was zo behulpzaam dat hij aansluitend ook de fiets naar het politiebureau heeft gebracht.


Terug naar coronaproof vergaderen

BUSSUM Ook de meningsvormende raadsvergadering is met ingang van morgen weer digitaal. Hiertoe heeft burgemeester Han ter Heegde - vanwege de oplopende coronabesmettingen - vanmorgen besloten. Overigens waren alle andere politieke vergaderingen sinds de corona-uitbraak nog altijd digitaal.

Afgelopen week had Ter Heegde de agendacommissie nog om hun mening gevraagd over wat te doen met de raadsvergadering van 24 november. Toen is - na een goede discussie - unaniem besloten om de vergadering digitaal te houden. "Wij waren als fractie dan ook stomverbaasd dat de burgemeester toch besloot om de vergadering fysiek te laten plaatsvindenā€¯, aldus PvdA-fractievoorzitter Rolien Bekkema. Haar fractie meldde zich maandagavond af.
Tijdens de laatste meningsvormende raad liet Andreas van der Schaaf (Groep VdS) al flink van zich horen. Hij had zich toen enorm opgewonden over het feit dat zo veel raadsleden zich verzamelden en daarbij ook nog de standaard coronamaatregelen negeerden.

Rolien Bekkema:
'Verantwoordelijkheid'