Afbeelding
Foto: eyetronic - Fotolia

Bijna 5 ton aan lokale coronasteun

GOOISE MEREN Het college van burgemeester en wethouders wil opnieuw coronasteun verlenen aan diverse maatschappelijke organisaties in de gemeente. In februari/maart wil zij een tweede tranche uitschrijven met het beschikbare bedrag van 475.000 euro. Ook mogen organisaties die eerder steun hebben ontvangen opnieuw een aanvraag indienen.

"Eerder hebben wij aangegeven dat wij de tweede subsidietranche inzetten als corona langer duurt of als knelpunten zich aandienen", zo schrijven wethouders Geert-Jan Hendriks en Alexander Luijten in de raadsbrief. "Dat is voor beide aspecten het geval."
Eerder stelde het college al 525.000 beschikbaar voor steunverzoeken. Dat is uiteindelijk verdeeld in 300.000 euro cofinanciering aan het noodfonds vanuit de provincie Noord-Holland - voor vier grote culturele instellingen - en 225.000 euro voor lokale maatschappelijke organisaties. Dat is opgesplitst in drie domeinen van 75.000 euro voor cultuur, sport en welzijn. Van dat bedrag is 108.210 euro verstrekt aan ingediende steunverzoeken van onder andere Rugbyclub ‘t Gooi, Theater deMess, Vestingnarren en diverse muziekverenigingen in de gemeente Gooise Meren. In totaal hebben zestien organisaties steun mogen ontvangen. "De organisaties die een aanvraag hebben ingediend, ervaren dit als steun in de rug in een lastige tijd."

Vijf keer is steun afgewezen

Afbeelding