Afbeelding
Foto: Impressie: Koningskinderen

VVD stelt vragen over kinderopvang

MUIDEN VVD’ers Ben Hagens en Marlène Potjer hebben het college van B en W schriftelijke vragen gesteld over de kinderopvang op Zorglandgoed Hoogerlust. Is de omgeving vanaf medio 2022 (verkeers)veilig genoeg en is de ruimte voldoende groot voor de opvang van 132 kinderen?

Op het terrein zijn namelijk al een zorgboerderij en een weidewinkel gevestigd, net als volkstuinen en 42 Septemberwoningen (zelfstandige woningen voor licht dementerende/alzheimerpatiënten met 24 uurszorg van buiten). "Ook het Pipi Langkoushuis staat er, waar een horecabestemming op gaat komen, naar wij hebben gehoord”, aldus Hagens en Potjer. Verder lopen er verzoeken voor 22 appartementen voor Begeleid Wonen voor jongeren (18+) vanuit zorgboerderij Hoogerlust en nu dus ook voor een kinderdagverblijf voor 88 kinderen van 0-4 jaar en 44 kinderen van 4-12 jaar vanuit Kids Foundation, schrijven zij.
Volgens initiatiefnemer Jelmer Kruijt, directeur Koningskinderen, is de kinderopvang planologisch inpasbaar. Hij ziet in Hoogerlust een ideale locatie voor kinderopvang. "Er is reeds uitvoerig afstemming gezocht met gemeente, provincie en de Rijksdienst voor het cultureel erfgoed." Hij verwacht dat de verschillende functies elkaar waar mogelijk en wenselijk kunnen versterken. Uiteraard wordt in de inrichting rekening gehouden met verkeer en parkeren.

'Drukke verkeersader'