Zinkend schip in jachthaven

MUIDEN Oplettende leden van de Koninklijke Jachthaven Muiden hebben zondagmiddag de brandweer opgeroepen omdat er een zeiljacht zinkende was.

Bij aankomst lag het jacht al half onder water. Tijdens het leegpompen ontstond er brand in het 12V boordnet en moest er omgeschakeld worden van hulpverlening naar brandbestrijding. “De brand was snel onder controle, waarna wij weer verder konden met het leegpompen van het jacht”, aldus de brandweer. Een afsluiter bleek de oorzaak van de lekkage. “Na het leegpompen zijn alle afsluiters gecontroleerd en was er geen waterlekkage meer.” Het schip werd vervolgens overgedragen aan de eigenaar.


Bomenkap langs oude Maxisweg

MUIDEN Nu sportpark Bredius in Muiden bereikbaar is via de nieuwe Maxisweg kunnen de voorbereidingen voor de sloop van de oude Maxisweg beginnen. Het kappen van zeventig bomen die langs de oude Maxisweg staan, is daar onderdeel van.

De werkzaamheden starten - mits het weer het toelaat - volgende week. De bomen langs de oude Maxisweg moeten weg omdat dit gebied door de verlegging van de A1 onderdeel wordt van de zogenaamde Waterlandtak. Na het kappen van de bomen volgt aansluitend de sloop van de weg. Er komt uiteindelijk nieuwe natuur op deze plek terug.
Voor het kappen van de bomen is in 2020 een vergunning aangevraagd en verleend. Er is een herplantplicht. De nieuw te planten bomen worden gebruikt voor de uitbreiding van het Muiderbos.


Brandje blussen

NAARDEN De brandweer heeft zaterdagmiddag rond kwart voor vier op de Prinses Marijkehof een schoorsteenbrand moeten blussen. De brand werd gemeld op de zolder van de woning, maar bleek dus later in de schoorsteen te woeden.