Bewoners van de Bouvy-wijk.
Bewoners van de Bouvy-wijk. Foto: © Bob Awick

'Entree van Muiden beschermen'

MUIDEN Marieke Schuurman uit Muiden, bewoonster van de Bouvy-wijk, is een petitie gestart tegen de kaalslag in haar woonomgeving. Ze heeft inmiddels bijna tweehonderd medestanders gevonden die het verzoekschrift hebben ondertekend.

Het herstellen van de vestingwallen - in opdracht van de gemeente Gooise Meren - is een prachtig project. "We zijn superblij met het resultaat tot nu toe, maar er blijft eigenlijk geen bestaand oud groen over”, zegt Schuurman bezorgd, die namens haar buurtgenoten en medestanders spreekt. De betrokkenen baseren dit op het feit dat de gemeente plannen heeft gepresenteerd waarin bepaalde bomen behouden zouden blijven, maar desondanks toch gesneuveld zijn. "De gemeente heeft afspraken genegeerd met betrekking tot het behoud van eeuwenoude bomen en natuur. Ondanks dat hier vanuit strijdlustige bewoners meerdere verzoeken zijn neergelegd. Er is onder andere een oude wilg waarin verschillende vogels nestelden, verdwenen, terwijl beloofd was dat hij behouden zou blijven. Hij is ‘per ongeluk' gekapt.”
En nu wordt de entree van Muiden aangepakt. "Nu het dichtbij komt, wordt iedereen een beetje wakker”, zegt de woordvoerder eerlijk. Het is de Muidenaren nog altijd niet duidelijk wat de gemeente gaat doen met de bestaande rij bomen aan de start van de Herengracht (wandelpad vanaf Fort H richting Mariahoeve).

Hele bomenrij om?

Afbeelding