KNZ&RV vangt onderkoelde kanoër op

MUIDEN Een onderkoelde kanoër is zaterdagmiddag opgevangen bij de Koninklijke Nederlandse Zeil en Roeivereniging KNZ&RV in Muiden. Hij werd samen met twee anderen op het IJmeer gered door de KNRM.

De drie hadden het plan om in de luwte te kanoën, maar de harde wind kreeg toch grip op het drietal. Het groepje waaide uit elkaar. Een van de kanoërs sloeg om en kon met hulp van zijn collega weer in de kano komen. Omdat de situatie steeds penibeler werd en de derde kanoër uit het zicht raakte, besloten zij noodvuurwerk te lanceren en 112 te bellen. Twee kanoërs werden snel gevonden en aan boord van de reddingboot genomen. De derde kanoër werd op aanwijzing van een binnenvaartschipper, die met de berichtgeving over de reddingsactie meeluisterde, een kilometer verderop gevonden. De binnenvaartschipper hield in afwachting van de reddingboot de kano in de luwte.


Extra steun voor ondernemers

MUIDEN/MUIDERBERG De nieuwe regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is van kracht. Sinds maandag kunnen gedupeerde ondernemers in Gooise Meren een beroep doen op maximaal 500 euro coronasteun.

Bewoners en ondernemers van 18 jaar en ouder die door de coronacrisis te maken hebben met een daling van hun inkomsten van 30 procent of meer en daardoor hun woonkosten (huur, hypotheek, servicekosten, gemeentelijke belastingen en kosten voor gas, water en elektriciteit) niet kunnen betalen, kunnen gebruik maken van TONK. Ook als ze een toeslag van de UWV of een andere uitkering ontvangen. De aanvraag is mogelijk tot 1 augustus voor de periode 1 januari tot 1 juli 2021. Een aanvraagformulier staat op de website van de gemeente. De gemeente bepaalt de hoogte van de uitkering.