De Raad van State in Den Haag.
De Raad van State in Den Haag. Foto: Adrie van der Wel

RvS kijkt naar bouwplan bij stadscafé Gieling

MUIDEN De Raad van State (RvS) mag gaan beoordelen of het bestemmingsplan voor de bouw van zes woningen achter stadscafé Gieling in Muiden door de beugel kan.

Een omwonende heeft bezwaar gemaakt tegen het plan. Zijn bezwaar is vorige week behandeld door de RvS in Den Haag. De bezwaarmaker was zelf afwezig en dat maakte het volgens de raadsvoorzitter soms moeilijk om het bezwaar goed te begrijpen, omdat hij niet om een toelichting kon vragen.

Duidelijk werd wel dat de bezwaarmaker vooral valt over de besluitvorming door de gemeenteraad. Die zou volgens hem zijn uitgegaan van een schetsontwerp voor de zes woningen, terwijl het aan de gemeenteraad gepresenteerde bestemmingsplan veel meer mogelijk zou maken. Maar een woordvoerster van de gemeente ontkende dat de gemeenteraad met een kluitje in het riet is gestuurd. “Het bestemmingsplan ligt redelijk strak over het schetsplan heen”, antwoordde ze.

Ontwikkelaar: 'Bezwaarmaker heeft geen probleem met woningbouw'


Win weekendje weg met De Camper Club

MUIDEN/MUIDERBERG In het hart van deze krant promoten lokale ondernemers volgende week hun paasaanbiedingen.

Ook hebben we verschillende puzzels, waarmee u kans maakt op mooie prijzen. De hoofdprijs is een fantastisch weekendje weg met een camper van De Camper Club uit Bussum. Deze club is opgericht door drie enthousiaste Naarders.
Houd dus de krant in de gaten en check de paaskoopjes die onze adverteerders u te bieden hebben.

13 Mooiste vakanties