Afbeelding
Foto: Pixabay

Malafide dakdekker nog altijd vrij

MUIDERBERG De strafzaak tegen de 50-jarige malafide Muidenbergse dakdekker Gerrit ter H. is opnieuw, tot groot verdriet van de slachtoffers, aangehouden. De rechtbank in Utrecht kwam met deze beslissing nadat de advocaat van de dakdekker om aanhouding had gevraagd.

De officier betreurde het dat ze deze beslissing moest nemen en liet weten dat het belang van de slachtoffers in deze zaak groot is: “Maar ook de belangen voor de verdachte zijn groot.” Op 28 juni zal de rechtbank de zaak inhoudelijk behandelen.
De vermeende oplichter Gerrit ter H. wordt van ten minste tien oplichtingen verdacht: vier in Muiderberg waar slachtoffers tussen de 400 en ruim 7.000 euro betaalden; vier in Bussum waaronder Denksportvereniging Bussum die voor ruim 8.000 euro werd getild; en twee in Bilthoven waar gedupeerden 4.400 euro aan Ter H. betaalden zonder dat er er goed werk was verricht. De meeste zaken speelden tussen 2018 en de zomer van 2019.
De advocaat van Ter H. vond dat de zaak moest worden aangehouden omdat hij te weinig tijd had om de zaak voor te bereiden. De rechtbank hield hem voor dat het dossier in deze zaak meerdere malen aan hem is opgestuurd. Maar de raadsman hield voet bij stuk. De officier verzette zich tegen de aanhouding.

Gedupeerden boos en verdrietig