Toch een beetje Koningsdag

MUIDEN/MUIDERBERG Voor de tweede keer kan Koningsdag niet zoals gewoonlijk gevierd worden. Gezamenlijk de aubade zingen, oranjegebak met koffie en koekhappen zit er wederom niet in. Toch is er hier en daar toch iets bedacht om de dag feestelijk te maken.

Het Comité Openbare Feesten (COF) Muiden heeft lang getwijfeld wat mogelijk was om te organiseren. Als de terrassen toch voor Koningsdag open zouden mogen, wisten ze vrij zeker dat een urenlange online-livestream zoals vorig jaar niet zou werken. “Dan hadden alle Muiders buiten gezeten en hadden wij andere plannen bedacht", zegt Maurice Driessens van COF Muiden. "Nu duidelijk is dat de terrassen op Koningsdag nog gesloten zijn, besloten we om te gaan knallen en toch weer even de belangrijkste onderdelen voor veel Muiders op te zetten: het oranjegebak in de ochtend, het entertainen van de kinderen in de middag en ’s avonds lekker geinen met de onlinebingo. Een erg leuk programma, vinden we zelf.”

In de middag is er op het YouTube-kanaal COF TV een kookprogramma waar kinderen oranje cupcakes kunnen bakken. Een pakket met benodigdheden is op de website van COF Muiden te bestellen. Als kinderen een foto van hun cupcake opsturen naar de organisatie krijgen ze een leuke prijs. En de Muidense Koningsdag is niet compleet zonder de fameuze bingo. Ook dit jaar weer online via een livestream op het YouTube-kanaal COF TV. “De opzet hebben we iets veranderd ten opzichte van vorig jaar, maar die bingo was een dusdanig grote hit dat we ‘m moeilijk over konden slaan”, vertelt Maurice. “We gaan ons best doen om de sfeer er weer goed in te krijgen.” Oranjegebak, een cupcakepakket en bingokaarten zijn te bestellen via de webshop van COF Muiden: cofmuiden.nl.

Stichting Muiderbergse Feesten laat weten helaas dit jaar geen activiteiten te organiseren. "Hopelijk is dit het laatste jaar dat we met Koningsdag stilzitten."

Lees meer online