De Raad van State in Den Haag.
De Raad van State in Den Haag. Foto: Adrie van der Wel

Woningbouw bij stadscafé Gieling

MUIDEN De Raad van State (RVS) heeft goedkeuring gegeven aan het bestemmingsplan voor woningbouw bij stadscafé Gieling aan de Weesperstraat en de Singelstraat.

Hans Paardekooper, de eigenaar van het café en restaurant, wil aan de kant van de Singelstraat zes woningen bouwen en mogelijk nog twee extra aan de Weesperstraat als de horeca daar misschien verdwijnt.
De gemeenteraad paste het bouwplan van Paardekooper in in het nieuwe bestemmingsplan voor deze locatie. Maar dat was tegen het zere been van een buurtbewoner. Hij ziet de woningbouw niet zitten en denkt ook dat de buurt wordt opgezadeld met een parkeerprobleem. "Het blijft voor zo'n klein stukje grond toch jammer”, zegt hij. "De initiatiefnemer had ook wat anders met die plek kunnen doen. Bijvoorbeeld een restaurant met een theetuin.” Volgens Paardekooper is het bouwplan niet zonder overleg met de buurt tot stand gekomen.
De woningen aan de kant van de Singelstraat komen op de plek waar nu nog met instemming van Paardekooper auto's worden geparkeerd. Volgens de bezwaarmaker heeft de gemeente verzuimd om dit verlies aan parkeerplaatsen mee te tellen. Het gevolg is dat de parkeerdruk in de buurt sterk wordt vergroot. Maar de Raad van State gelooft de gemeente die stelt dat er voldoende parkeerplekken in de omgeving zijn om de parkeerbehoefte op te vangen. De RvS oordeelt ook dat het bouwplan past in de omgeving.