Muiderberger D66-lijsttrekker

MUIDERBERG De verkiezingscarrousel draait weer. D66 afdeling Gooise Meren laat als eerste partij weten wie hun lijsttrekker wordt. Het is Geert-Jan Hendriks uit Muiderberg. Hij is tegelijkertijd ook de enige kandidaat die zich voor deze positie heeft gemeld.

“Daarmee is hij degene die D66 vol enthousiasme zal aanvoeren op weg naar de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022”, laat bestuursvoorzitter Koos de Haan weten. Op dit moment is D66 vertegenwoordigd in de gemeenteraad met 4 van de 31 raadszetels en speelt D66 al jaren een belangrijke rol zowel in de raad als in het college waar Geert-Jan Hendriks wethouder is met een omvangrijke portefeuille. “D66 wil dit resultaat in maart volgend jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen overtreffen. De keuze van onze lijsttrekker wordt daarbij als een eerste grote stap gezien.” Geert-Jan Hendriks: “Ik kijk ernaar uit om samen met alle leden een sterk verhaal neer te zetten op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen.”


Opnieuw steun van gemeente

MUIDEN/MUIDERBERG Achttien kunst-, cultuur-, welzijns- en sportorganisaties kunnen weer op steun rekenen van de gemeente Gooise Meren. Het college heeft - als steuntje in de rug in coronatijd - voor ruim 160.000 euro aan aanvragen gehonoreerd.

Het college wil met de steun uit het maatschappelijk ondernemingsfonds voorkomen dat de maatschappelijke infrastructuur schade oploopt. Het gaat om een totaalbedrag van 162.445 euro (kunst en cultuur 118.745 euro, cultuur en erfgoed 39.000 euro, welzijn 2.500 euro en sport 2.200 euro). Drie aanvragen zijn door het college afgewezen omdat ze niet voldoen aan de criteria. Twee aanvragen zijn buiten behandeling gelaten omdat ze te laat binnenkwamen.

Ook Versa krijgt geld, check onze website