Harry Mock is één van de rondleiders.
Harry Mock is één van de rondleiders. Foto: Enter Media

Rondleidingen op Joodse begraafplaats

MUIDERBERG Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld, kunnen er ook weer rondleidingen worden gegeven op de Joodse begraafplaats in Muiderberg.

De rondleidingen starten deze maand en worden gegeven op 6, 11, 13, 16, 25 en 27 juni. Zij zijn gratis en duren ruim twee uur. Vooralsnog is de groepsgrootte beperkt tot vijftien personen. Ook in de maanden daarna zijn er rondleidingen. Meer info en het inschrijfformulier zijn te vinden op de website nihs.nl, rubriek ‘joods leven’.


Brand in spouw

MUIDERBERG De brandweer rukte maandagochtend uit voor een woningbrand aan de Hakkelaarsbrug. De lokale brandweerhelden waren al ingezet bij een ander incident waarbij de collega's uit Bussum werden gealarmeerd.

Ter plaatse kwam er rook uit de spouwmuur en was er binnen roet te vinden op de muur en vloer. De spuitgasten dachten aanvankelijk aan kortsluiting waarbij het isolatiemateriaal was gaan branden. Om te checken of het vuur daadwerkelijk gedoofd was, werd er gesloopt. Toen werd ontdekt dat niet de elektra de oorzaak was, maar waarschijnlijk het isolatiemateriaal vlam had gevat terwijl er onkruid langs de gevel werd weggebrand.


Automobilist maakt brokken in wasstraat

MUIDEN Een automobilist heeft maandagmorgen brokken gemaakt in de wasstraat bij de Maxis. Er raakte niemand gewond.

De bestuurder trapte per ongeluk het gaspedaal in en ramde de installatie. Hij kon daardoor zijn auto niet meer uit. De brandweer heeft hem uit zijn benarde situatie gered.