Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Nieuwe 'Echo Oproepers' gezocht

MUIDERBERG Een krachtige stem en affiniteit met de geschiedenis van Muiderberg: dat is waar Stichting Monumentaal en Historisch Muiderberg (HMH) naar op zoek is in de nieuwe 'Echo Oproeper(s)'.

Al eeuwenlang is publiek van heinde en verre gekomen om het 'wonder van Muiderberg' te beleven. De Echo Oproeper placeerde mensen op de meest gunstige plaats nabij de 350 jaar oude Echomuur en droeg op een meter of vijf daarvandaan met luide stem het Echo-gedicht voor aan publiek om de unieke echo te demonstreren. Wegens gevorderde leeftijd van de huidige oproeper worden er nieuwe vrijwilligers gezocht voor de functie om zo de traditie in stand te houden. Zij worden geacht vier- tot vijfmaal per jaar, met name op Muiderbergse feestdagen en Open Monumentendag, de wereldberoemde echo te demonstreren en het historische achtergrondverhaal te vertellen aan publiek.

Natuurverschijnsel of natuurkunde?


Kunstsector weer van het slot

MUIDEN Er mogen weer voorstellingen gegeven worden. Tot opluchting van organisatoren, zoals Albert Adams van de serie Proefkamermuziek.

Zaterdag vindt het eerste concert dat hij organiseert plaats: het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet brengt een laagdrempelig, feestelijk programma met de toepasselijke titel ‘Oude en nieuwe wereld in muziek en wijnen'. Adams: "De wereld voor en de wereld met Covid-19 zal zeker aandacht krijgen en er wordt - uiteraard veilig - getoost op de onschatbare waarde van de kunsten. Het publiek heeft na de heropening van de maatschappij in juni enorm behoefte aan kleinschalige en veilig geregelde concerten.”

Lees meer online