V.l.n.r.: Ada Gieling-van Den Berg, Yolanda Campfens, wethouder Geert-Jan Hendriks, Marcelle Visée en Caroline Kempkes.
V.l.n.r.: Ada Gieling-van Den Berg, Yolanda Campfens, wethouder Geert-Jan Hendriks, Marcelle Visée en Caroline Kempkes. Foto: © Bob Awick

Wens voor buurthuis in Noord-West

MUIDEN Wethouder Geert-Jan Hendriks heeft een petitie in ontvangst genomen voor een nieuw buurthuis in het centrum van Muiden. In wijk Noord-West, tegen nieuwbouwwijk de Krijgsman aan, is volgens de initiatiefnemers veel behoefte aan.

Met de petitie wordt de gemeente Gooise Meren gevraagd om een plek te creëren van en voor de buurt, waar allerlei ontmoetingen en activiteiten voor jong en oud mogelijk gemaakt kunnen worden. Yolanda Campfens en Ada Gieling-van Den Berg, beiden van de bewonerscommissie Noord-West, zijn de hele wijk afgegaan en hebben overal aangebeld om handtekeningen te verzamelen.

De Kazerne, het gebouw van muziekvereniging Crescendo en/of de PC Hooftschool, blijken juist voor de oudere generatie in wijk Noord-West te ver weg, zo zeggen de initiatiefnemers. "Het is moeilijk om vanaf wijk Noord-West door Muiden met een rollator naar de Kazerne te gaan”, legt Ada uit. "Het is ver weg, je moet de Sluisbrug over en er liggen in het centrum rotsteentjes. Dat halen die mensen gewoon niet. Juist in wijk Noord-West wonen veel oudere mensen. Ze hebben heel bewust daar woningen voor ouderen gemaakt. Daarom is het gek dat er hier geen buurthuis is.”

Ook Versa Welzijn krijgt veel hulpvragen