Afbeelding
Foto: Forteiland Pampus

Groen licht voor Pampus Camping

MUIDEN Forteiland Pampus opent 9 juli weer de populaire Pampus Camping. Vorig jaar ging de camping ook van start, maar werd na amper drie weken de stekker eruit getrokken toen de vergunning niet werd verleend. Dit jaar is die vergunning er wel.

Organisatie Pampus Events is blij dat de camping deze zomer daadwerkelijk plaats mag vinden. “Superfijn”, reageert Bart Kuilman, lid van de directie en mede-eigenaar van Pampus Events. “We kregen vorige week witte rook en hebben de vergunning binnen om de komende periode op Pampus te mogen kamperen.”

Hulpdiensten

Vorige zomer sliepen de eerste gasten al op de nieuwe camping van het forteiland. Forteiland Pampus had een informele aanvraag voor een ontheffing voor de camping en ging ervan uit dat er een toezegging zou komen, waarna de camping alvast gestart was. Toen duidelijk werd dat die ontheffing wegens veiligheidsredenen er niet kwam, moest de camping op het forteiland per direct stoppen. Hulpdiensten zouden, volgens de gemeente, niet garanderen dat ze snel genoeg het eiland kunnen bereiken over het 3 km stuk water vanaf Muiden.
"Dat was heel vervelend, maar we zijn vol goede moed doorgegaan”, blikt Kuilman terug. "In plaats van tentjes hebben er boten van de bruine vloot bij Pampus gelegen waar mensen konden slapen. Dat was superleuk en heel romantisch. Al bleef de wens voor de camping bestaan: om juist op een onbewoond eiland lekker op je eigen plekje te zitten.” Daarom is voor dit jaar de vergunning voor de camping al tijdig aangevraagd. Kuilman: "Eind vorig jaar in oktober hebben we contact gezocht met de gemeente. Hulpdiensten zijn op Pampus komen kijken en hebben het materiaal van de tenten, ontruimingsplannen, BHV-protocollen en het aanvliegen van verschillende situaties beoordeeld.” Daarmee werd de camping vorige week goedgekeurd en is de vergunning binnen.

Ultiem campinggevoel

Afbeelding
Afbeelding
Meer informatie op: www.pampus.nl/kamperen.