Afbeelding
Foto: Pixabay

OM blundert in zaak dakdekker

MUIDERBERG De strafzaak tegen de 50-jarige dakdekker uit Muiden is voor de derde achtereenvolgende keer aangehouden door een fout van het Openbaar Ministerie (OM).

De verdachte, die de afgelopen jaren tientallen Gooise slachtoffers oplichtte, waaronder in Bussum en Muiderberg, zit gedetineerd in Alphen a/d Rijn. Justitie was vergeten de Muider voor de strafzaak maandagmiddag bij de rechtbank Utrecht op te halen.
Voor de twee slachtoffers die de moeite hadden genomen voor de zoveelste keer af te reizen naar Utrecht was het ongelooflijk teleurstellend. “Ik ga hier werk van maken. Ik weet nog niet hoe, maar u hoort nog van mij”, zei een van de twee nadat bekend was geworden dat de verdachte niet verschenen was.

Ook werd duidelijk dat beide slachtoffers verkeerd waren ingelicht. Zij hadden een brief gekregen waarin stond dat de zitting ’s ochtends zou zijn, terwijl de zitting maandagmiddag was.
De man uit Muiden wordt ervan beschuldigd in de periode 2018 tot 2019 meerdere mensen te hebben opgelicht door als dakdekker zich vooraf te laten betalen om zich vervolgens niet aan de gemaakte afspraken te houden. In totaal lichtte hij meer dan acht personen op voor een bedrag van rond de 50.000 euro.

In Muiderberg betaalden slachtoffers tussen de 400 en ruim 7.000 euro