Afbeelding
Foto: Forteiland Pampus

Gerestaureerd Mistklokhuis Pampus

MUIDEN Forteiland Pampus neemt vandaag het Mistklokhuis feestelijk in gebruik. In 2019 en 2020 is hard gewerkt aan de renovatie. Met als resultaat een karakteristieke blikvanger, die een heerlijke bed & breakfast herbergt.

Het gebouwtje deed oorspronkelijk dienst als klokkentoren om tijdens mist de scheepvaart te waarschuwen en is in de loop van de 20ste eeuw in verval geraakt. Anno 2020 was er van het historische gebouwtje weinig meer over dan een put en fundamenten. Tijdens een spectaculaire oefening die meerdere weken besloeg, stortte dertig militaire bouwvakkers van de 103 Constructiecompagnie zich met vereende krachten op de reconstructie van het pand. Met hulp van het Geniecompagnie Waterbouw en de Luchtmacht werden indrukwekkende hoeveelheden bouwmaterialen naar het eiland vervoerd waar de Constructiecompagnie zijn kampement had opgeslagen.
Na de inspanningen van de dames en heren Genisten werd het gebouwtje afgewerkt. Vele vrijwilligers staken de handen uit de mouwen en het gebouw is water- en winddicht gemaakt. Het team van Pampus stortte zich op de inrichting en aankleding. Resultaat is een stoer gebouwtje, gepast comfortabel als bed & breakfast zonder afbreuk te doen aan zijn geschiedenis. En die klok? Die luidt gelukkig niet meer.

Meer informatie: www.pampus.nl/mistklokhuis

Afbeelding
 In 2019 en 2020 is hard gewerkt aan de renovatie van het Mistklokhuis.